zprávy z Mongolska

Štrůdl z restaurace Bohemia v Ulánbátaru

Štrůdl z restaurace Bohemia v Ulánbátaru - obrázek

Štrůdl z restaurace Bohemia v Ulánbátaru - obrázek

Jablka jsou velmi často součástí našeho jídelníčku. Můžeme z nich vykouzlit džemy, mošty či je použít při pečení. Poradíme vám, jak si udělat i v Mongolsku „českou klasiku“, jablečný štrůdl. Dobrý tažený štrůdl připravíte jednoduše, chce to ale trochu trpělivosti.Čtěte...

Na těsto budete potřebovat: 280g hladké mouky, 100 ml teplé vody, 2 lžíce oleje (popř. lžíci sádla), 1 lžičku citronové šťávy nebo octa, velké vejce, špetku soli a 100g rozpuštěného másla.
Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Zpracujte těsto, které nechte půl hodiny odpočinout pod nahřátým hrncem !!! Poté z těsta vytvarujte dva pláty.

Na náplň budete potřebovat: 10 jablek (nakrájených na plátky), 4 lžíce strouhanky, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžičku mleté skořice, rozinky nebo sekané vlašské ořechy.

Plát potřete rozpuštěným máslem, posypte trochou strouhanky a rozprostřete na něj polovinu jablek. Lehce poprašte cukrem i skořicí a přidejte rozinky a ořechy. Zavinete a pečte v  troubě vyhřáté na 200 °C zhruba padesát minut až hodinu.

Upečený štrůdl potřete rozpuštěným máslem, nechte odpočinout a před podáním pocukrujte, dobrou chuť !

DL

28.06.2010 00:11:31
ubdnes
Bohemia UB: česká základna v Mongolsku www.bohemia-UB.com
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one